Какво научих днес – 26.01.2019г – Скорост

Днес научих какво е Speed test на сайт и по-точно как да достигна прилични резултати за скорост

Скоростта на зареждане на всички компоненти и приложения на един сайт е от особено голямо значение. И най-красивия и подреден сайт – със 100 точки за SEO може да зарежда плачевно бавно и това да го превърне в нежелан за роботите на Гугъл сайт. Това не е е нещо, което научих днес. Но днес се научих да анализирам и да отстранявам “неизправности”, които възпрепятстват бързото зареждане.

Днес направих тестово оптимизиране на скоростта на два сайта – Моят https://fifoza.com и дублирано копие на сайта на Адвокат Петкова.

Това е реалното положение в момента на сайта. След като преработих всичко необходимо върху дублирано копие на сайта, резултатите за скорост и оптимизация са:

Оптимизиран сайт

Запознах се с нови плъгини за платформата WordPress и тяхната правилна настройка. Оптимизирах изображенията, като в Адвокатския сайт те са голям брой. Кеширах правилно нужните файлове.

С помощта на всичко, което успях да прочета, осмисля и приложа, успях да достигна до това –

Всичко това обаче нямаше да се случи, ако не бях добър ученик, при това на двама доста добри учители. Те не се познават помежду си, но аз попивам и от двамата само добрите практики, което ме дърпа и води смело напред. Казват се Иван Колев и Кан Кубрат . Те много ми помагат, при това напълно приятелски. Аз съм им задължена и признателна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *