Вашите сайтове са моя грижа

Изработка на сайтове

свържете се с мен
Fifoza – изработка на сайтове Fifoza – изработка на сайтове

Какво очакват хората от програмиста направил сайта им?

seo-hand-with-circle-of-key-elements

Искам да внеса малко яснота за онези от Вас, които са чували за “Сайтове със СЕО” и очакват техния също да има СЕО.

Първо да уточним какво е SEO – Search Engines Optimization – Оптимизация за Търсещите Машини. От абревиатурата можем да се досетим, че става дума за търсещите машини, които ровят непрестанно из сайтовете. След което според редица показатели правят класиране на тези сайтове. За да бъде един сайт СЕО оптимизиран – с перфектни показатели има 2 фактора :


Оптимизация за търсачки
от Уикипедия, свободната енциклопедия


Оптимизация за търсачки (на английски: search engine optimization, SEO) е процесът на подобряване видимостта на уеб сайт в търсачките чрез „натурални“ или неплатени (нар. още „органични“ или „алгоритмични“) резултати, който включва оптимизация на HTML-кода, структурата и текстовете на уеб сайт. Рекламирането на сайта и увеличаването на вътрешните и/или обратните връзки (backlinks) е още една от стратегиите за SEO оптимизация. Фактически, колкото по-рано (или по-напред в страницата) и по-често се появява един сайт в резултатите, толкова повече посетители е вероятно да му генерира търсачката.


Така сайтът получава присъствие в Интернет пространството. Оптимизацията може да включва различни аспекти за търсене като търсене в определена сфера или регион, както и търсене на картинки, видео или новини.
Като Интернет маркетингова стратегия, оптимизацията за търсачки изследва как работят търсачките и какво търсят хората.


 

 

1.Технически оптимизиран – Това означава да бъде построен по правилен начин, връзките да бъдат правилно създадени и конфигурирани, да бъде оптимизарана скоростта на зареждане, да няма “счупени” линкове, големината на изображенията да бъде оптимална, да има Кеширане на файловете, да има оптимизация на HTML, CSS, JS, PHP файловете, да има защитена връзка – SSL сертификат, и още други Технически детайли,  за които отговарят програмистите. В това число и аз.

2.Маркетинг и реклама – това е нещо съвсем различно. С това се занимават цели Агенции и този процес отнема минимум 5-6-7 месеца, за да се постигнат задоволителни резултати. В тези агенции специалистите правят редица проучвания, търсения, наблюдения, изчисления, анализи, статистики и др. Те изработват стратегия, с която Вашия сайт да достигне до първоначално зададени цели. Тези хора работят СЛЕД програмистите, които са изработили сайта. А ако сайта има някакви технически недостатъци и проблеми, те се захващат първо с тяхното отстраняване и след това започват да изработват и изпълняват стратегията.

Надявам се да е станала ясна разликата между техническата оптимизация и стратегическата.

 

Аз съм програмист и осигурявам високо качество на Техническото изпълнение на Вашия сайт - Техническото СЕО.

За СЕО стратегия – трябва да се обърнете към СЕО Агенция, която заедно с Вас, да изработи план за действие.