Вашите сайтове са моя грижа

Изработка на сайтове

свържете се с мен
Fifoza – изработка на сайтове Fifoza – изработка на сайтове

Адаптивен дизайн - изглежда еднакво добре на всякакъв вид дислей

Визията на един модерен сайт включва и опцията той да има вариация на дизайна – адаптирана за различните видове устройства. Напоследък тенденциите са все повече посещения на даден сайт от мобилни телефони и таблети спрямо настолни компютри. Динамиката на времето и забързания живот, както и факторът Социални мрежи, налагат все повече мобилното използване на сайтовете. Именно затова това е една от възловите точки при изработването на сайт. Как той ще изглежда, когато е посетен от голям монитор и съответно от малък. Програмистите като мен – front-end, имаме грижата да осигурим това качествено модифициране на Вашия сайт. Дизайна в чистата му красота – цветове, форми, симетрия, е едно на ръка и той е в полето на хората – Графични дизайнери. Те са творци, Те рисуват. Но Адаптивния дизайн – сайтът да бъде responsive, е в компетенцията на програмиста. И аз като такъв, съм длъжна да го осигуря. 

image-responsive-design

Вашият сайт ще бъде напълно динамичен и съответстващ на всички големини устройства.

Ако сте се спрели на вариант на изработка с WordPress платформата – там повечето теми са напълно предварително приготвени за мобилните версии. Именно това е едно от предимствата на този вид сайтове. Програмистите, които са писали темите, са предвидили тези детайли и са написали изгледите. Няма от какво да сe тревожите.  Дори и да се наложат корекции – аз съм тук. Имам вече доста преработени теми, които не приличат на първоизточника си. Придобили са съвсем друга визия, след като клиентът е пожелал това. Пример за такъв сайт е този на Адвокатска кантора Петкова.  

dara-mocup

Оригиналната тема за този сайт е Dara, която е характерна със синия и свеж дизайн. Но тъй като с Адв. Петкова гонехме стилен и изчистен дизайн, който да бъде различен от баналните адвокатски сайтове и в същото време да е практичен и удобен, затова се спряхме на тази тема.

Виждате, че всичко може да се променя, модифицира и нагласява съобразно нуждите и целите на дадения проект.

preview-astrid-2

Аналогичен е случаят и с настоящият сайт.  Оригиналната тема е Astrid, която лично ме грабна с тъмната си тема и стилните цветове. Но в последствие претърпя множество промени и достигна до сегашния изглед.  Много е възможно и след време да се трансформира още повече.  Аз непрекъснато експериментирам и променям. Търся съвършенството… 🙂

Изборът на дизайн е един от най-важните моменти при започването на изработване на сайт. Всички функционалности и опции трябва да бъдат предвидени и подбрани, така че в крайна сметка да се постигне перфектен краен резултат.