Искате Сайт!

women-with-social-icons

Подробно описание на стъпките в процеса "Създаване на сайт"1.Решавате, че искате да имате собствен сайт.

Събуждате се една сутрин и в главата Ви изниква нова идея – „Да си направя сайт!“ Занимавате се с … / няма значение с какво точно/ и изведнъж Ви се приисква и Вие да си имате свой сайт.  Сещате се за свои приятели, които имат сайтове и са Ви ги показвали. В ума Ви изникват разни варианти на сайтове, които сте разглеждали  преди и са Ви направили приятно впечатление.  Имате представа кое Ви харесва и кое – не.

Започвате за правите проучване – кой прави сайтове, къде можете да намерите такива хора, питате приятели и познати, търсите в Гугъл, посещавате голям брой сайтове на Агенции и единици програмисти, които се занимават с това. По диагонал виждате, че на места пише  думите „оптимизиран, поддръжка, Уеб дизайнер, Маркетинг, Контрол панел, платформа, Хост, Домейн “ и др. Някои от тях ги виждате за пръв път.

 

2. Попълвате контактна форма за оферта

След като сте преровили една дузина сайтове на хора и фирми, изработващи сайтове, сте поели голямо количество информация. Пакетни ценови оферти – от порядъка на 300-3000лв и нагоре. Има цени на час и цени на завършен проект. Умът Ви резорбира тази нова информация, но Вие не можете напълно да сглобите пъзела. Затова решавате и изпращате запитване. Искате да придобиете по-голяма и точна представа Вашия сайт какво би струвал и какво би представлявал.

 

 
minions-speaking

3. Започва една усилена комуникация

Ще срещнете въпроси от сорта на:

– Защо искате да имате сайт?

– Какъв тип сайт искате?

– Какво очаквате от Вашия сайт?

– Ще има ли нужда от добавяне на ново съдържание след време?

– Какви функционалности искате да притежава?

– Как искате да изглежда сайта Ви?

– Имате ли избран Домейн?

– Имате ли избран Хост?

Ако се занимавате с някакъв бизнес – какви са сайтовете на конкурентите Ви?

– Кой ще поддържа Вашия сайт след създаването му?

– Кой ще прави СЕО и Маркетинг на сайта Ви?

Когото и да изберете, той ще иска да му предоставите:

– снимков материал

– цветова гама

– текстове и шрифтове

– скици

– файлове

– устройство на менютата

– контактни данни

– описание на страниците и техния брой и др

 

4. Избирате изпълнител на Вашия проект

След като сте се спрели на човека/фирмата/, които ще изработят сайта Ви, започва един период на комуникация. Вие предавате всички изначални материали – снимки, текстове, документи, презентации, схеми, желания за цветове, шрифтове, изглед на сайта.

Тук започва елементът на Чакането.  Трябва да се въоръжите с търпение и да изчакате, докато тече изработването на сайта Ви.  Възможно е да срещнете разминавания и трудности с осъществяването на някои от Вашите първоначални идеи. Програмистът, който работи над сайта Ви ще Ви предложи възможни решения. Ще обсъждате и дискутирате.

5. Сайтът е завършен

Поздравления!

Вашият сайт е завършен и започва своето вълнуващо пътуване по необятния свят чрез интернет!!!!

hand-hold-red-perfect-apple