За мен

Търсите кой да се заеме с проектирането, създаването и изработване на Вашия уеб сайт? Или имате сайт, който се нуждае от корекции и оптимизация или поддръжка?

Коя съм аз и защо можете да ми се доверите?

Казвам се Ива Миланова, на 38 години, омъжена, майка съм на принцеса. Родена съм и живея в гр. София със семейството си. Завърших основно образоване 1995г. – 7 СОУ „Свети Седмочисленици“, гр София. След това се дипломирах за Средно-специално през 2001г в 18 СОУ „Уилям Гладстон“, гр София – с профил Френски език. След завършване на образованието си съм се интересувала от много различни насоки на науките и живота. В един момент попаднах в семейството на Преводачите, които правят това напълно безплатно – Subs.sab.bz, където намерих много нови приятели. Превеждахме филми за популярния сайт Zamunda и заедно се радвахме на всяка мъничка признателност. Едно „Благодаря“ беше най-голямата ни награда за труда. Работата ми по превеждането и правенето на субтитри много наподобява „коденето“ сега. Програмата за правене на субтитри работи с тагове и скриптове, фреймове и милисекунди, ограничено място и много други параметри. Преводът на един нормално голям филм отнема около 45 дни за любителски преводач. Това означава, че преводачът работи бавно и методично и така осигурява качествен продукт. Като основна работа през последните 18 години, моето семейство развива успешно частен бизнес и на практика хвърляме целия си ресурс за него. А преди една година започнах да навлизам в нова сфера – правенето на сайтове – като front-end разработчик.

Преминах обучение в SoftUni по: HTML5, CSS4, JS, Jquery, Bootstrap и т.н. Все още се уча и навлизам в тази необятна материя. Няма да спра да се развивам и подобрявам, докато не стана една от най-добрите в тази област.

Да бъда честна и коректна докрай е качество, което отваря много врати и ме води напред. Дори и да се свържете с мен със задание за изработка на продукт, който не е в моите компетенции /засега/, аз няма да Ви отпратя. Аз ще Ви намеря точния програмист – мой колега, така че в крайна сметка проектът да бъде завършен и Вие да останете обслужени и доволни. За времето, в което се занимавам с програмиране, успях да създам много качествени познанства. Тези контакти са на Ваше разположение, ако се наложи.

Така че бъдете смели, поискайте проект, свържете се с мен и след това – просто наблюдавайте сътворяването му!

Само имайте предвид, че както аз съм заредена с огромно търпение, така и Вие трябва да се настроите за дълго и весело пътешествие по пътя на създаването на Вашия Сайт!

В секцията Полезна информация ще се постаря да поместя всички етапи от началото до края – какво Ви очаква. Какво очаква и мен.

Към днешна дата мога съвсем отговорно да заява, че научих страшно много. И то в толкова много посоки. Вече съм смела да поемам големи проекти, да създавам съвсем сериозни и отговорни сайтове, да оптимизирам сайтовете за скорост и съдържание.

Вече мога да кажа за себе си :

Проектиране, създаване и изработване на уеб сайт с адаптивен дизайн от професионален девелопър. Оптимизация и поддръжка на нови и съществуващи сайтове.“ и смело да застана зад тези думи!

Заставам с името си.

Ива Миланова

Аз и Тя - преди и сега ;))

Running-girl-with-a-huge-smile-on-face
Iva-Milanova-hugging-her-little-doughter-5-years-ago
Iva-Milanova-personal-photo-freelance-front-end-developer

Тя - дъщеря ми, е моето вдъхновение.

Започвайки да уча нещо съвсем ново и различно, аз не само открих нови светове, но всъщност предавам един житейски урок на детето си – Никога не е късно да  започнеш да учиш. Стига да вложиш сърце и душа, да следваш ясно целта, рано или късно ще стигнеш до нея. Тя е вече достатъчно разумна и голяма и вижда с очите си, че наистина аз успях да се превърна в един разработчик, който работи неуморно, методично и завършва започнатото.  Понякога ми се сърди, че стоя на компютъра до късно вечер, но знае и че това ще донесе полза за цялото семейство. Дори на моменти тя самата влиза в ролята на “Разработчик”, който пише кодове и създава сайтове. Прави го с един стар лаптоп и една счупена флашка. Но за нея това е достатъчно – въображението прави останалото. Сяда до мен и казва “И аз имам проект – правя сайт за…”  

~ Fifoza ~

Fifoza- този никнейм се появи в живота ми преди повече от 15 години. Той носи в себе си малкото галено име Фифи. Много хора ме разпознават по него, още от времето на преводите ми за Замунда. От безплатното превеждане на филми, на добра воля, научих най-важното при комуникацията с голяма маса хора, чакащи нетърпеливо превода за някой филм. Научих се на търпение, на разбиране на отсрещната страна, но постоянство и качествено изпипване на детайлите.

Мисля, че точно това ми е необходимо и в момента – търпението и волята, за да успея да вникна във Вашите идеи и заедно да реализираме Вашите проекти, така че крайният резултат да бъде гордост и за двете страни. Визията за бъдещето ми е да изградя облика на една нова Fifoza- мотивирана и високо ерудирана жена, която има желанието и възможността да създава модерен дизайн с пълна функционалност съобразени с Вашите нужди.

Правенето на сайтовете – това е първото нещо, което ме е запалило като хоби, но всъщност си е цяла професия! И крайният продукт е нещо наистина необходимо, не само за мен, но и за човека отсреща. Любопитното за интернет-страниците е това, че те всъщност са двоен продукт. Имам предвид, че от една страна клиентът се радва на сайта си, на посещенията, на изгледа и функциите, които има. От друга страна обаче, това всъщност е едно огледало и на самия програмист, правил сайта. Всеки колега може с два клика на мишката да погледне кода на сайта и да се ориентира „Що за стока“ е програмиста направил всичко. Тук няма нищо скрито-покрито.

И точно поради тази причина всеки програмист хвърля максимум сили, за да не остави след себе си код, който му прави лоша реклама на самия него. Работя в сътрудничество с колеги, които са способни да ми помогнат, когато имам нужда. За големи проекти работим в екип и не се притесняваме да си искаме взаимно помощ. Все пак няма човек на Земята, който да знае всичко и това е съвсем нормално. Още повече програмирането има хиляди направления и милиони единици- програмисти. Точно затова програмистското общество е толкова приятелски настроено и се държи като едно огромно семейство.

Гордея се, че съм част от него!